Positieve ontwikkelingen Litecoin kunnen zorgen voor bullish sentiment

Litecoin 

Een van de beste cryptocurrencies ter wereld, Litecoin, kan op korte termijn bullish sentiment verwachten, aangezien er een grote update op komst is. De Litecoin koers is al met bijna 50% gestegen ten opzichte van vorige maand en lijkt zijn aanzienlijke groei in de nabije toekomst te consolideren.

Wat is Litecoin precies?

Litecoin (aangeduid met LTC) is een van de oudste digitale cryptocurrencies die er bestaan. Het werd in 2013 gelanceerd als zilver voor Bitcoin's Gold, heeft de tand des tijds doorstaan ​​en blijft nog steeds relevant. Normaal gesproken raken cryptocurrencies snel uit de mode en al snel herinneren mensen het zich niet eens meer. Slechts een paar munten hebben de tand des tijds doorstaan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple XRP, Bitcoin Cash en Litecoin zelf, en bleven in de top 10-hitlijsten.

Litecoin, opgericht door ex-Google-directeur Charlie Lee, was een van de meest innovatieve munten in het verleden. Het netwerk was een van de eersten die de mogelijkheid tot lightning-transacties in de crypto industrie implementeerde en daarmee naam maakte. Het werd vooral popularair in Oost-Azië, waarbij Japan en Zuid-Korea het centrum van zijn handels- / koopactiviteiten werden.

Recente zwakke prestaties van Litecoin

In de afgelopen tijd zijn de cryptocurrency en zijn ontwikkelaars echter de schijnwerpers kwijtgeraakt vanwege een gebrek aan gepubliceerde vooruitgang en innovatieve updates.

Het is belangrijk voor Litecoin om zijn ontwikkeling voort te zetten en uitdagingen van kleinere opkomende projecten af ​​te weren.

Een goed voorbeeld: LINK wordt momenteel hoger gewaardeerd dan Litecoin vanwege de snelle opkomst. Momenteel gerangschikt als 8e in de wereld, kijkt Litecoin nu naar deze laatste updates om opnieuw relevantie en aandacht te krijgen. De cryptocurrency verloor in 2018 een groot deel van zijn waarde maar staat mogelijk aan de vooravond van een bullish omkering.

De nieuwe update

De nieuwe op privacy gerichte update, met de merkwaardige naam Mimblewimble, zat er al een tijdje aan te komen.

De update is gericht op het bieden van meer privacy-opties voor zowel afzenders als ontvangers van Litecoin-transacties. Er wordt ook verwacht dat het het netwerk helpt om meer transacties tijdens elke transactiecyclus te verwerken. Het aantal transacties is de afgelopen tijd al verdubbeld voordat de update plaatsvond. Een en ander kan dus wijzen op positieve vooruitzichten voor de toekomst van Litecoin.

Een testnet voor de Mimblewimble is al ruim een ​​jaar in ontwikkeling. Het zal nu waarschijnlijk later volgende maand op beperkte schaal worden ingezet.

De toekomst

Litecoin wordt momenteel gewaardeerd tussen $60 en $65 en heeft een aanzienlijk potentieel voor de toekomst, maar het hangt af van het succes van de komende cruciale update. Voor trading-doeleinden kan de cryptocurrency zijn waarde zien toenemen tijdens de opbouw naar de upgrade toe.

Dus alleen de tijd kan uitwijzen of de komende update een grote stap voorwaarts zal zijn voor Litecoin of niet. Gezien het robuuste en toegewijde team achter zijn ontwikkelings- en werkgeschiedenis, kan LTC een goede investering zijn voor zowel korte als lange termijn.

Cryptocurrency moet, net als elke andere investering, zorgvuldig en met gezond verstand worden behandeld. Je moet nooit meer investeren dan je kunt veroorloven te verliezen. Voor de veiligheid kan je het het beste kopen bij een erkende exchange of broker.